Om piskmakaren

Svensk hantverkstradition med erfarenhet och kvalitet. Egen tillverkning.

Om företaget

Piskmakaren i Lund har mångårig tradition av tillverkning av piskor och spön.

Om Piskmakaren


Piskmakaren, alias Rolf Larsson, började sin bana inom piskmakeriet redan i mycket unga år. Initialt som springpojke men avancerade snart och fick lära sig hantverket bakom pisktillverkningen på Ystad Piskfabrik som namnet till trots var belägen i Malmö. Tiderna förändrades och hästens roll som arbetsdjur ersattes av lastbilar och traktorer vilket medförde att marknaden för piskor krympte.

 

Under flera år arbetade Piskmakaren på andra arbetsplatser men fortsatte hela tiden sitt hantverk som bisyssla i hemmets källare och snart utökades verkstaden även till familjens  garage.  Kundkretsen växte, ryktet och namnet likaså och under slutet av 80-talet kunde Piskmakaren på heltid satsa på Firma Piskmakaren.

 

Han är idag landets, kanske Europas ende Piskmakare och hans piskor och spön är kända över hela världen.  Magin i handlaget, de vackra detaljerna och det faktum att varje spö är unikt och kan utformas helt efter nyttjarens önskemål lockar allt från  elitryttare, kuskar,  glada amatörer och cirkusdirektörer från världens alla hörn.

 

Så tveka inte att leta efter Piskmakarens monter vid nästa besök på något av landets stora hästevenemang. Eller avtala vid tillfälle tid för ett besök i hans verkstad i Uppåkra utanför Lund, Skåne. Då kan även Du få ta del av ett stycke unik, svensk hantverkstradition och äntligen finna den piska eller det spö som just Du väntat på.

Copyright ® 2018 piskmakaren.com